10 érdekesség Duba Gáborról

Ki is ez a pasi?
10 dolog, amit az íróbemutatkozóból nem tudsz meg:

1. 17 évesen délutánonként (a suli mellett) ablakot pucoltam. Simán kiálltam a tizediken az ablakpárkányra. Aztán valamikor hirtelen tériszonyom lett. Most a harmadikról is nehezen nézek le, és közben vadul kapaszkodom az erkélykorlátba.

2. A Valami Amerika c. dal szövegét már egy hete le kellett volna adnom, de én csak lézengtem és elvacakoltam az időt. Aztán az utolsó utáni napon reggel ötkor felkeltem, és tízig megírtam. Azóta is azt magyarázom magamnak, hogy ami előtte volt, az az ihletgyűjtés időszaka.

3. Kifejezetten kedvelem azokat, akik ugyan kilógnak a sorból, de bátran vállalják magukat, és éppen emiatt egyedit adnak a világnak.

Például Gaudi, Oláh Ibolya, Elon Musk, Einstein. Ja, és persze Messi, aki ugyan nem a tornasor elején áll, de kétségtelenül zseni, és milliókat szórakoztat, varázsol el.

4. Amikor az egyetemi nyarakon piacon dolgoztam, és éppen nem krumplis zsákokat cipeltem, akkor beálltam eladónak. Vehettél volna tőlem paradicsomot, vagy éppen karfiolt.

5. A Garamond a kedvenc betűtípusom. Mikor írok, csak ezt használom.

6. Valamikor réges-régen volt egy németjuhászom. A Kölyök nevet adtam neki. Sok dologra megtanítottam. Döbbenetesen okos volt, a rendőrség többször is meg akarta venni. Naná, hogy nem adtam.

7. Mások legfurcsább, legmeglepőbb cselekedeteit és mondatait is elfogadom, ha tudom a miértjét. De ha valaminek nem tudom az okát, akkor begörcsölök. És persze addig faggatózom, kérdezősködök, amíg ki nem derítem. Na, akkor megnyugszom.

8. Ha nem reklám-, dalszöveg és regényíró lennék, akkor leginkább építész vagy színész. A világon mindenhol először az épületeket, illetve az ott élők viselkedését, gesztusait veszem szemügyre.

9. Klasszikusan ébredek. Nem korán. Bambán. Morcosan. Aztán megiszom az első kávémat, és kezd helyrebillenni a világ. A kávét egyébként is az emberiség egyik legfontosabb találmányának tartom. Imádom az ízét, a legjobb üresen, minden nélkül. (A keserű amúgy is a kedvenc ízem.)

10. Hiszem, hogy nem az szép, ami tökéletes, hanem az, ami különleges.

 


duba gábor érdekesség szabadon foglak


Amit eddig nem tudtál Amanda Maxlynről
10 érdekesség Duba Gáborról